0
1
σχόλια
182
λέξεις
ΖΗΝ
Το λαχταριστό κέικ που σχεδόν χύνεται στο πιάτο
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
19 Ιανουαρίου 2018

Πιο υγρό από αυτό, δεν γίνεται. Ούτε πιο σοκολατένιο. Ούτε πιο βουτυρένιο. Και κυρίως, ούτε πιο λαχταριστό.

ΥΛΙΚΑ: 200 γρ. κουβερτούρα, 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο, 270 γρ. ζάχαρη,  5 αυγά, 1 βανίλια, 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βουτυρώνουμε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι (20 cm). Το ντύνουμε με λαδόκολλα και την βουτυρώνουμε κι αυτή. Σε μπεν μαρί, ρίχνουμε τη σοκολάτα να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσέχουμε να μην πέσει καθόλου νερό μέσα στη σοκολάτα μας. Μόλις αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ξανά. Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά,  κι αφήνουμε να γίνει χλιαρό το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά. Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Καταλαβαίνουμε πως ψήθηκε όχι με το γνωστό βύθισμα μιας οδοντογλυφίδας, αλλά όταν οι άκρες δείχνουν τραγανές και από πάνω έχει μια κρούστα. Το αφήνουμε μα κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Σερβίρεται μόλις κρυώσει εντελώς.

εμφάνιση σχολίων